Szukaj

Zawijaski z szynki czosnkowej

Klara, 10 październik 2019
Zawijaski z szynki czosnkowej

Zawijaski z Bezmięsną Szynką Czosnkową, domową tapenadą i rukolą – doskonała przystawka na każdą okazję! To danie bardzo eleganckie, a robi się je w zaledwie kilka minut. :)

Tapenada
to aromatyczna pasta z oliwek, która świetnie sprawdzi się jako bardziej wyrazista w smaku alternatywa do hummusu. Jej przygotowanie jest banalnie proste i wymaga jedynie kilku składników. Eksperymentuj! Dodaj do niej japalpeno lub pieczony czosnek – będzie pysznie! Domowa tapenada i nasza Bezmięsna Szynka Czosnkowa to idealne połączenie!

Składniki:

  • paczka Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
  • szklanka czarnych oliwek
  • ząbek czosnku
  • 4 suszone pomidory i dodatkowo jeszcze 7
  • pół szklanki oliwy lub mniej (wskazówki w przepisie)
  • 3 garści umytej rukoli

Przygotowanie:

Oliwki, czosnek, 4 pomidory wrzuć do kielicha blendera i dokładnie zblenduj, stopniowo dolewając oliwę. Uważaj, by pasta nie wyszła zbyt rzadka. Nie sól, oliwki i suszone pomidory są już wystarczająco słone! Tapenadą posmaruj plasterki szynki, nałóż na nią rukolę i suszone pomidory, złóż i zepnij szynkę drewnianym patyczkiem. Możesz też zawinąć ją w ścisłe roladki (wykałaczka nadal będzie potrzebna). Smacznego!

Autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj