Szukaj

Wrap z Gyrosem i szpinakiem

Klara, 3 kwiecień 2019
Wrap z Gyrosem i szpinakiem
  • 70 g Bezmięsnego Kebaba lub Gyrosa
  • duży placek pszenny (tortilla)
  • 70 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 6-8 czarnych oliwek
  • 5 suszonych pomidorów
  • sól, pieprz, łyżka oliwy, oregano, szczypta kardamonu, bazylia, estragon
  1. Czosnek rozgnieć nożem i posiekaj (albo przeciśnij przez praskę). Oliwki pokrój w plasterki, a suszone pomidory w paski. Szpinak umyj i osusz.
  2. Na patelni usmaż gyros, zdejmij i wrzuć czosnek. Po 20 sekundach smażenia się czosnku dodaj szpinak. Kiedy zmięknie, dodaj pozostałe składniki farszu - nie żałuj soli i pieprzu. :) Po 3 minutach farsz jest gotowy do zawijania. Zawiniętego wrapa podgrzej przez 2 minuty.


Autorka przepisu: Klara Siemianowska

Zdjęcie: Konrad Bryc

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj