Odważ się być bez!
Wiosenny bowl z Bezmięsnymi Kabanosami Cebulowymi i kaszą pęczak
182.jpg

Czas wpuścić trochę wiosny do naszej roślinnej kuchni! Bezmięsne Kabanosy Cebulowe idealnie sprawdzą się w lekkim i wiosennym wydaniu w towarzystwie kaszy pęczak, pomidorków cherry, szpinaku, rukoli, papryki i cukinii! Z doświadczenia radzimy: warto zawczasu ugotować więcej kaszy - to danie, które na pewno będziecie mieli ochotę zjeść więcej niż raz!

Składniki:

- opakowanie Bezmięsnych Kabanosów Cebulowych

- 100g ugotowanej (najlepiej w bulionie warzywnym) kaszy pęczak

- 3 garści rukoli

- 3 garści szpinaku

- 10 pomidorków cherry

- 1/3 cukinii

- 1/2 papryki

- kabanosy cebulowe

- ulubione kiełki (tu słonecznika)

- sos: roślinny jogurt, 2 ząbki czosnku, sok z połowy cytryny, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz, pół pęczka kopru

 

Przygotowanie:

  1. Pamiętaj, aby najpierw ugotować pęczak według wytycznych na opakowaniu. My polecamy gotować kaszę w bulionie warzywnym - dzięki temu, będzie jeszcze smaczniejsza!
  2. Zacznij od dokładnego posiekania szpinaku i rukoli.
  3. Następnie, na równe części pokrój Bezmięsne Kabanosy Cebulowe, cukinię i paprykę. Pomidorki cherry przekrój na pół.
  4. Przygotuj sos: drobno posiekaj koperek, dodaj sok z cytryny, czosnek, przyprawy i oliwę. Dokładnie wymieszaj!
  5. Zmieszaj wszystkie składniki bowla z sosem i z Bezmięsnymi Kabanosami Cebulowymi.

Et voilà! Wiosenny bowl gotowy - idealny na szybki lunch czy lekką kolację!

autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium