Szukaj

Szynka ziołowa w śliwkach

Rafał, 9 sierpień 2018
Szynka ziołowa w śliwkach

4-2 porcje (jako dodatek/danie obiadowe)

Rozgrzej piekarnik do 200oC. Śliwki pokrój na połówki i wypestkuj. Umieść w naczyniu żaroodpornym razem z plasterkami pieczeni, polej oliwą i dopraw tymiankiem. Piecz przez 15-20 minut, aż śliwki będą miękkie, a pieczeń przyrumieniona. Podawaj gorące na obiad, na przykład w towarzystwie klusek śląskich lub pieczonych ziemniaków i sałatki. A jeśli coś zostanie, pieczeń będzie równie dobra kolejnego dnia na kanapce. Smacznego! 

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj