Chwilowo ratujemy świat offline!

Już wkrótce widzimy się w nowym Bezmięsnym!

„Shawarma” z hummusem

Rafał, 11.10.2018
„Shawarma” z hummusem

„Shawarma” hummus z z owocami kaparów

2 porcje

  • 1 opakowanie Bezmięsnego Gyrosa
  • łyżka oleju do smażenia
  • 300 g humusu
  • ok. 10 owoców kaparów (można podmienić na ulubione pikle)
  • oliwa z pierwszego tłoczenia do podania
  • chleb na zakwasie lub pita

Rozgrzej patelnię z łyżką oleju. Kiedy będzie gorący, dodaj kawałki gyrosa i podsmaż na dość dużym ogniu, często mieszając. Nie staraj się tego robić zbyt delikatnie, część z nich powinna rozpaść się na mniejsze kawałki. Kiedy gyros będzie porządnie przyrumieniony, zdjemij z ognia. W międzyczasie na duży talerz wyłóż hummus. Na niego dodaj podsmażony kebab, dodaj kapary lub inne pikle i wszystko dopraw oliwą z pierwszego tłoczenia. Podawaj z podgrzaną pitą lub chlebem.

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj