TERMIN NAJBLIŻSZEJ WYSYŁKI: 22 KWIETNIA

Szukaj

Sałatka z czosnkową i tofu fetą

Klara, 23 styczeń 2020
Sałatka z czosnkową i tofu fetą

Coś przepysznego, zdrowego, prostego i sycącego dzięki dużej zawartości białka? Co to? Oczywiście, że sałatka z Bezmięsną Szynką Czosnkową, tofu fetą, jarmużem i makaronem!

Składniki:

Na tofu fetę:

  • opakowanie tofu
  • 200ml oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki soku z cytryny
  • 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
  • 4 łyżki octu z jabłek
  • sól
  • opcjonalnie: oregano, bazylia, czosnek suszony

Do sałatki:

  • 5 plastrów Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
  • porcja jarmużu (dokładnie oczyszczonego z łodyg i włókien)
  • porcja rukoli
  • porcja ugotowanego według instrukcji na opakowaniu makaronu razowego
  • pomidorki cherry 
  • garść migdałów
  • oliwa i sok z cytryny do polania
  • sól, pieprz, świeże zioła wedle uznania

Przygotowanie:

Przygotuj marynatę do tofu, mieszając wszystkie składniki. Umieść w niej tofu i schowaj do lodówki - im dłużej będzie się marynować, tym jego smak będzie bardziej intensywny. Najlepiej jeśli marynuje się nawet ok. 3 dni. 

Aby przygotować sałatkę, ugotuj makaron i zostaw do przestygnięcia. Umyj warzywa. 

Wymieszaj rukolę z jarmużem. Do miski wrzuć mix sałat, tofu fetę (pokrojoną w równą, niewielką kostkę), migdały, pomidorki i Bezmięsną Szynkę Czosnkową. Całość polej oliwą i skropl sokiem z cytryny.

Autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj