Szukaj

Pity z kebabem lub gyrosem

Rafał, 18 wrzesień 2018
Pity z kebabem lub gyrosem


2 porcje

na pity:

na sos:

  • 250 ml jogurtu sojowego (w wersji wegańskiej można użyć greckiego)
  • 1 płaska łyżka sojonezu lub majonezu
  • 2 wyciśnięte ząbki czosnku
  • szczypta soli

Wymieszaj wszystkie składniki na sos i odstaw do lodówki. 

Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i podsmaż kebab albo gyros na średnim ogniu, często mieszając, aż się przypiecze. W międzyczasie pokrój pomidora na małe kawałki i wymieszaj je z porwanymi liśćmi szpinaku. Pity podgrzej w tosterze, piekarniku lub mikrofalówce. Kiedy będą gorące i napuchną, odkrój górną część i wypełnij je naprzemiennie sałatką, sosem oraz kebabem. Smacznego!

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj