Odważ się być bez!
Pity z kebabem lub gyrosem
10.jpg

 

2 porcje

na pity:

na sos:

  • 250 ml jogurtu sojowego (w wersji wegańskiej można użyć greckiego)
  • 1 płaska łyżka sojonezu lub majonezu
  • 2 wyciśnięte ząbki czosnku
  • szczypta soli

Wymieszaj wszystkie składniki na sos i odstaw do lodówki. 

Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i podsmaż kebab albo gyros na średnim ogniu, często mieszając, aż się przypiecze. W międzyczasie pokrój pomidora na małe kawałki i wymieszaj je z porwanymi liśćmi szpinaku. Pity podgrzej w tosterze, piekarniku lub mikrofalówce. Kiedy będą gorące i napuchną, odkrój górną część i wypełnij je naprzemiennie sałatką, sosem oraz kebabem. Smacznego!

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium