DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 200 ZŁ

Bezmięsne przepisy

Pity z kebabem


2 porcje

na pity:

  • 2 pity do wypełnienia
  • garść świeżego szpinaku
  • duży pomidor
  • 1 opakowanie bezmięsnego kebaba
  • odrobina oleju do smażenia

na sos:

  • 250 ml jogurtu naturalnego (w wersji wegańskiej można użyć sojowego)
  • 1 płaska łyżka majonezu
  • 2 wyciśnięte ząbki czosnku
  • szczypta soli

Wymieszaj wszystkie składniki na sos i odstaw do lodówki. 

Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i podsmaż kebab na średnim ogniu, często mieszając, aż się przypiecze. W międzyczasie pokrój pomidora na małe kawałki i wymieszaj je z porwanymi liśćmi szpinaku. Pity podgrzej w tosterze, piekarniku lub mikrofalówce. Kiedy będą gorące i napuchną, odkrój górną część i wypełnij je naprzemiennie sałatką, sosem oraz kebabem. Smacznego!

Roślinnego kebaba możesz dostać tutaj:

https://www.bezmiesnymiesny.pl/kategoria/produkty/kebab

Zakupy razem:

0.00 PLN

Sposób i koszt dostawy wybierzesz w następnym kroku

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów