DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 200 ZŁ

Bezmięsne przepisy

Pieczeń w śliwkach z tymiankiem

4-2 porcje (jako dodatek/danie obiadowe)

  • 1 bezmięsna pieczeń,
  • 1 kg dojrzałych, ale twardych śliwek,
  • 3-4 łyżki oliwy,
  • szczypta soli,
  • kilka gałązek tymianku.

Rozgrzej piekarnik do 200oC. Śliwki pokrój na połówki i wypestkuj. Umieść w naczyniu żaroodpornym razem z plasterkami pieczeni, polej oliwą i dopraw tymiankiem. Piecz przez 15-20 minut, aż śliwki będą miękkie, a pieczeń przyrumieniona. Podawaj gorące na obiad, na przykład w towarzystwie kaszy lub ziemniaków i sałatki. A jeśli coś zostanie, pieczeń będzie równie dobra kolejnego dnia na kanapce. Smacznego! 

Roślinną pieczeń możesz dostać tutaj:

https://www.bezmiesnymiesny.pl/kategoria/produkty/pieczen-roslinna

Zakupy razem:

0.00 PLN

Sposób i koszt dostawy wybierzesz w następnym kroku

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów