Szukaj

Łazanki z parówkami

Klara, 28 marzec 2019
Łazanki z parówkami

ŁAZANKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ, ŚMIETANKĄ MIGDAŁOWĄ, KOPREM I PARÓWKAMI

  • 1 paczka Bezmięsnych Parówek
  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 3 łyżki śmietanki migdałowej
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka erytrolu lub innego dowolnego cukru
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 paczka makaronu do łazanek
  • 1 łyżka masła roślinnego

Kapustę szatkujemy i gotujemy na parze lub w wodzie przez ok. 10 minut. Przekładamy do dużej miski, dodajemy posiekany koperek i resztę składników. Odstawiamy na bok i gotujemy wodę na makaron. Kiedy makaron się gotuje, na patelni roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy pokrojone parówki. Ugotowany makaron przerzucamy na patelnię i mieszamy z parówkami i roztopionym masłem. Przekładamy do miski z kapustą i ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Autorka Przepisu: Dominika Ozimek

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj