Odważ się być bez!
Łazanki z parówkami
70.jpg

ŁAZANKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ, ŚMIETANKĄ MIGDAŁOWĄ, KOPREM I PARÓWKAMI

  • 1 paczka Bezmięsnych Parówek
  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 3 łyżki śmietanki migdałowej
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka erytrolu lub innego dowolnego cukru
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 paczka makaronu do łazanek
  • 1 łyżka masła roślinnego

Kapustę szatkujemy i gotujemy na parze lub w wodzie przez ok. 10 minut. Przekładamy do dużej miski, dodajemy posiekany koperek i resztę składników. Odstawiamy na bok i gotujemy wodę na makaron. Kiedy makaron się gotuje, na patelni roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy pokrojone parówki. Ugotowany makaron przerzucamy na patelnię i mieszamy z parówkami i roztopionym masłem. Przekładamy do miski z kapustą i ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 

Autorka Przepisu: Dominika Ozimek

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium