Szukaj

Hot-Dog Wielkanocny

Rafał, 11 kwiecień 2019
Hot-Dog Wielkanocny

Hot-dog wielkanocny z sałatką jarzynową i świeżym chrzanem

na 2 porcje

  • 2 Bezmięsne kiełbaski wiejskie
  • łyżka oleju do grillowania
  • 2 bułki do hot dogów
  • odrobina majonezu Cremajo
  • 3-4 łyżki sałatki jarzynowej
  • kawałek chrzanu wielkości kciuka
  • szczypiorek, rzeżucha, świeżo mielony czarny pieprz

Odpakuj kiełbaski z folii. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i na dużym ogniu równomiernie podsmaż kiełbaski często nimi turlając. Kiedy będą przysmażone, zdejmij z ognia. W międzyczasie rozkrój obie bułki, wysmaruj środek odrobiną majonezu i w każdej szczelinie ułóż tyle sałatki jarzynowe, ile zmieścisz. Następnie przygotuj wgłębienie i umieść w nim po kiełbasce. Chrzan obierz z grubej skórki i utrzyj na drobnej tarce. Dodaj małe porcje na górę każdego z hot dogów. Możesz także użyć do tego chrzanu ze słoika. Udekoruj hot dogi szczypiorkiem, rzeżuchą i dopraw pieprzem. Smacznego!

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj