Szukaj

Gulasz meksykański z kebabem

Klara, 21 marzec 2019
 Gulasz meksykański z kebabem
  • 70 g Bezmięsnego Kebabu
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki czerwonej fasoli
  • 4 łyżki posiekanej cebuli
  • ząbek czosnku, posiekany
  • pół puszki pomidorów krojonych (albo 200g świeżych, obranych, drobno pokrojonych, soczystych pomidorów)
  • sól, cukier, papryka słodka, ostra i wędzona, majeranek, oregano, szczypta kuminu
  • łyżka oleju
  • łyżka plastrów jalapeno 
  • garść liści kolendry
  • 3 garści pikantnych nachosów
  1. W garnku z grubym dnem rozgrzej olej, dodaj kebab, a po 3 minutach cebulę i czosnek. Smaż ok. 3-5 minut.
  2. Do garnka dodaj kukurydzę, fasolę, pomidory i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszaj. Duś pod przykryciem przez ok. 8 minut. (sól i cukier daj w takiej samej ilości).
  3. Gotowy gulasz udekoruj jalapeno, posyp poszarpanymi listkami kolendry i opcjonalnie kleksem roślinnej śmietany/jogurtu. Podawaj z nachosami i opcjonalnie ryżem.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj