Szukaj

Gulasz meksykański z kebabem

Klara, 18 listopad 2019
 Gulasz meksykański z kebabem

Gęsty, nieco pikantny, przełamany słodkością kukurydzy, treściwy, rozgrzewający... to tylko parę określeń na genialny gulasz z Bezmięsnym Kebabem! Warto go zjeść, ale uwaga - uzależnia!

Przepis na 2 porcje:

  • opakowanie Bezmięsnego Kebabu
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 1 biała cebula, drobno posiekana
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • puszka pomidorów krojonych (albo 400g świeżych, obranych, drobno pokrojonych, soczystych pomidorów)
  • sól, cukier, papryka słodka, ostra i wędzona, majeranek, oregano, kumin i kardamon
  • łyżka oleju
  • 1-2 łyżki plastrów jalapeno (albo więcej, jeśli lubisz)
  • 2 garści liści kolendry
  • 6 garści pikantnych nachosów
  1. W garnku z grubym dnem rozgrzej olej, dodaj kebab, a po 3 minutach cebulę i czosnek. Smaż ok. 3-5 minut.
  2. Do garnka dodaj kukurydzę, fasolę, pomidory i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszaj. Duś pod przykryciem przez ok. 8 minut. (sól i cukier daj w takiej samej ilości).
  3. Gotowy gulasz udekoruj jalapeno, posyp poszarpanymi listkami kolendry i opcjonalnie kleksem roślinnej śmietany lub jogurtu. Podawaj z nachosami i opcjonalnie ryżem w przypadku większego głodu. Smacznego! <3 

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj