Szukaj

Grillowane parówki w marynacie

Klara, 6 maj 2019
Grillowane parówki w marynacie
  • 1 paczka Bezmięsnych Parówek
  • 4 łyżki naturalnego jogurtu sojowego
  • 2 płaskie łyżeczki kurkumy
  • sok z połowy limonki
  • 1 cm imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • dowolne zioła i łyżeczka wybranego słodziku

Parówki nakłuwamy na bambusowe patyczki i odkładamy na bok. Przygotowujemy marynatę: imbir i czosnek ścieramy na drobnych oczkach tarki, a następnie wszystkie składniki mieszamy w misce i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Marynata powinna być lekka, kremowa, o gęstości śmietany. Parówki dokładnie smarujemy marynatą i przekładamy na grilla. Grillujemy do momentu, aż zrumienią się z obu stron. Najlepiej smakują podawane z grillowanym chlebem.


Autorka przepisu: Dominika Ozimek

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj