Odważ się być bez!
Gofry z czosnkową
164.jpg

Perfekcyjne na śniadanie, fantastyczne na lunch dobre na kolację. Wytrawne gofry! Posmarowane domowym hummusem i podane z Bezmięsną Szynką Czosnkową oraz świeżymi warzywami w dużych ilościach - niczego im nie brakuje! Odżywcze i pyszne gofry, jeśli nie masz gofrownicy, możesz zrobić także w piekarniku - wystarczy zaopatrzyć się w odpowiednie foremki :) 

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej 
  • 2 szklanki mleka sojowego 
  • 4 łyżki oleju roślinnego 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć
  • szczypta soli

dodatkowo:

1. Przygotuj dodatki: wybrane warzywa umyj i pokrój, plasterki Czosnkowej pokrój w trójkąty lub paseczki. Jeśli samodzielnie szykujesz hummus, przyrządź go teraz.

2. Nagrzej i nasmaruj olejem gofrownicę.

3. Wymieszaj w 1 misce wszystkie suche składniki i przesiej je przez sitko. W drugiej misce wymieszaj mokre składniki, a następnie zmiksuj wszystko razem dokładnie i smaż gofry w gofrownicy, według instrukcji urządzenia.

4. Gotowe gofry podawaj posmarowane hummusem i obłożone warzywami. Smacznego! <3 

Autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium