Szukaj

Curry z gyrosem

Klara, 12 lipiec 2019
Curry z gyrosem
  • 80 g Bezmięsnego Gyrosu lub Kebabu
  • 50 g boczniaków
  • 50 g kalafiora
  • 30 g groszku cukrowego
  • 30 g mango
  • pół puszki mleka kokosowego
  • łyżka oleju, łyżeczka mieszanki curry, sól, papryka słodka
  • opcjonalnie trawa cytrynowa (łyżeczka pasty albo łodyga)
  • ćwiartka limonki do podania
  1. Kalafiora oczyść, podziel na różyczki, wymieszaj z olejem i mieszanką curry. Piecz przez 10 minut w 180 stopniach.
  2. Rozgrzej głęboką patelnię z grubym dnem, usmaż w niej gyros. Wyciągnij go i na tej samej patelni usmaż na brązowo boczniaki, poszarpane w paski.
  3. Z powrotem dodaj gyros, dorzuć kalafiora, groszek i mango. Zalej mlekiem kokosowym, dodaj sól, paprykę i trawę cytrynową, w razie konieczności dopraw do smaku (polecamy mieszankę tandoori masala). Gotuj przez 5-10 minut. Serwuj z ryżem i limonką do pokropienia. A do tego lemoniada :)

Autorka przepisu: Klara Siemianowska

Zdjęcie: Konrad Bryc

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj