Szukaj

CARPACCIO Z SZYNKI ZIOŁOWEJ

Igor, 14 grudzień 2018
CARPACCIO Z SZYNKI ZIOŁOWEJ


„Carpaccio” z bezmięsnej szynki ziołowej z ćwikłą i olejem lnianym

2-4 porcje

  • 1 opakowanie Bezmięsnej Szynki Ziołowej,
  • 4 łyżeczki musztardy francuskiej,
  • 4 łyżeczki ćwikły,
  • rukola, ew. jadalne kwiaty do dekoracji,
  • pół garści suszonej żurawiny,
  • kilka łyżek tłoczonego na zimno oleju lnianego,
  • sól morska w płatkach (może być wędzona dla dodatkowego aromatu),
  • świeżo mielony czarny pieprz.

Sposób przygotowania:

Na dużym półmisku ułóż plasterki pieczeni. W malutkich porcjach powykładaj na talerz musztardę oraz ćwikłę. Rozsyp na talerzu suszoną żurawinę. Udekoruj całość listkami rukoli oraz jadalnymi kwiatami, jeśli ich używasz. Równomiernie skrop carpaccio olejem lnianym. Całość obsyp solą w płatkach oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj jako przystawkę lub talerz wędlin na zastawionym stole. 

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj