DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 200 ZŁ

Bezmięsne przepisy

Burgery z kimchi i boczkiem



2 porcje

na burgery:

na majonez:

  • 3 łyżeczki jasnej pasty miso
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 3 pełne łyżki majonezu

Wymieszaj dokładnie składniki na miso-majonez i odstaw do lodówki.

Rozgrzej dużą patelnię grillową. Na sucho podpiecz na niej połówki każdej bułki. Zdejmij z patelni. Posmaruj ją odrobiną oleju i na dużym ogniu zgrilluj na niej z obu stron plasterki boczku oraz burgery. W międzyczasie na dolne części bułek rozłóż po połowie kimchi. Następnie połóż gorącego burgera, na nim ser, który powoli zacznie się rozpuszczać, następnie boczek i pomidora. Górne połowy bułek posmaruj hojnie miso-majonezem, zamknij burgery i w każdego wbij długą wykałaczkę, która pomoże mu stabilnie się trzymać.

Bezmięsne burgery możesz dostać tutaj:

https://www.bezmiesnymiesny.pl/kategoria/produkty/burger-grillowy

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

Zakupy razem:

0.00 PLN

Sposób i koszt dostawy wybierzesz w następnym kroku

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów