DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 200 ZŁ

Orientalna potrawka z soczewicy z grillowanymi kiełbaskami

W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę z solą. Po kilku minutach dodaj przyprawy (paprykę słodką i ostrą wędzoną, kurkumę, imbir...

Przeczytaj więcej

Kiełbaski ziołowe duszone w grzybach, na kremowej polencie

Wsyp polentę do garnka o grubym dnie, dodaj sól, bulion oraz połowę mleka. Podgrzewaj na średnim ogniu. Kiedy się zagotuje, zmniejsz ogień gotuj pod przykryciem ok. 15-20 minut...

Przeczytaj więcej

Gulasz z żeberkami i czarną soczewicą

W garnku z grubym dnem rozgrzej olej. Pokrój w kostkę cebulę i posiekaj czosnek, włóż do garnka i zeszklij na małym ogniu przez kilka minut, dodając sól. Następnie...

Przeczytaj więcej

Grzanki z szynką czosnkową i gruszką

Rozgrzej grill w swoim piekarniku. Posmaruj pajdy chleba oliwą i podpiecz z jednej strony...

Przeczytaj więcej

Czarne spaghetti aglio e olio z boczkiem

Na głęboką (zimną!) patelnię wlej oliwę, dodaj pokrojony w plasterki czosnek oraz drobno posiekaną papryczkę chili. Wstaw na mały ogień i powoli podgrzewaj...

Przeczytaj więcej

ŚWIĄTECZNY BIGOS Z KIEŁBASKAMI

Pokrój cebulę w grubą kostkę. Na dnie największego garnka jaki masz rozgrzej olej (około 6 łyżek – niech przykryje dno)...

Przeczytaj więcej

JARZYNOWA Z SZYNKĄ CZOSNKOWĄ

Rozgrzej dużą patelnię. Kromki pieczywa posmaruj delikatnie oliwą lub masłem i zgrilluj z obu stron, aż będą złote i chrupiące. Zdejmij z patelni...

Przeczytaj więcej

CARPACCIO Z SZYNKI ZIOŁOWEJ

Na dużym półmisku ułóż plasterki pieczeni. W malutkich porcjach powykładaj na talerz musztardę oraz ćwikłę. Rozsyp na talerzu suszoną żurawinę. Udekoruj...

Przeczytaj więcej

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I KIEŁBASĄ WIEJSKĄ

Kiszoną kapustę posiekaj, włóż do garnka i zalej wrzątkiem do jej poziomu. Dodaj sól oraz wszystkie przyprawy i gotuj...

Przeczytaj więcej

ŻEBERKA "PO GRECKU"

Rozgrzej olej (lub masło) na dużej patelni. Dodaj skrojoną w grubą kostkę cebulę oraz posiekane ząbki czosnku...

Przeczytaj więcej

PIEROGI Z BOCZKOWĄ OKRASĄ

Zacznij od przygotowania farszu. Poprzedniego dnia zalej grzyby zimnym bulionem (zostaw ok. 200 ml do kapusty). Po namoczeniu...

Przeczytaj więcej

PLACKI Z WIEJSKĄ

Zacznij od przygotowania pasty. Fasolę odsącz z zalewy i opłucz w zimnej wodzie. Podpraż orzechy na suchej patelnI...

Przeczytaj więcej

CROISSANTY Z PIECZENIĄ

Croissanty rozkrój na pół, jedną krawędź zostawiając nieruszoną (dzięki temu będą łatwiej się składały)...

Przeczytaj więcej

CEBULOWA ZE SKWARKAMI Z BOCZKU

Cebulę kroimy w piórka i przelewamy wrzącą wodą aby odrobinę zmiękła. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy...

Przeczytaj więcej

BURGER W JAGLANEJ PANIERCE

Zaczynamy od przygotowania warzyw. Pietruszkę obieramy, kroimy na małe kawałki i kładziemy na blaszce do pieczenia...

Przeczytaj więcej

STIR FRY Z PAK CHOI I ŻEBERKAMI

Dokładnie umyj liście pak choia z ziemi, zwłaszcza przy nasadzie. Pokrój główkę w całości w poprzek, na mniejsze kawałki...

Przeczytaj więcej

KASZOTTO Z KIEŁBASĄ JAŁOWCOWĄ

Szalotki kroimy w pióra i przelewamy wrzątkiem aby odrobinę zmiękły. Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy olej...

Przeczytaj więcej

ŻEBERKA ZE ŚLIWKOWYM SOSEM BBQ

Ziemniaki wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy 3 ząbki czosnku, świeży rozmaryn i wszystko...

Przeczytaj więcej

Tajska zupa z kebabem

Namaczamy wodorosty w ciepłej wodzie. Po ok. 20-30 min. powinny być gotowe. W dużym garnku rozgrzewamy olej, dorzucamy...

Przeczytaj więcej

„Shawarma” z hummusem

Rozgrzej patelnię z łyżką oleju. Kiedy będzie gorący, dodaj kawałki kebaba i podsmaż na dość dużym ogniu...

Przeczytaj więcej

HOT DOGI Z SALSĄ

Zacznij od przygotowania salsy – pokrój pomidory w drobną kostkę, dodaj posiekaną natkę, oliwę, sok z limonki...

Przeczytaj więcej

GRILLOWANE ŻEBERKA

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Pokrój batata w łódeczki, posmaruj je oliwą, obsyp ziołami i solą. Piecz do miękkości...

Przeczytaj więcej

Hot dogi z Cebulką

W małej, głębokiej patelni rozgrzej olej. Pokrój szalotki w pióra i wrzuć na rozgrzany olej....

Przeczytaj więcej

Pankejki z Boczkiem

W dużej misce wymieszaj suche składniki – mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Osobno połącz...

Przeczytaj więcej

Burgery z kimchi i boczkiem

Rozgrzej dużą patelnię grillową. Na sucho podpiecz na niej połówki każdej bułki. Zdejmij z patelni...

Przeczytaj więcej

Pity z kebabem

Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i podsmaż kebab na średnim ogniu, często mieszając, aż się przypiecze. W międzyczasie...

Przeczytaj więcej

Ragu pomidorowe z pepperoni

Zacznij od wstawienia garnka z wodą do ugotowania makaronu. W międzyczasie przygotuj składniki na ragu. Drobno posiekaj...

Przeczytaj więcej

Sałatka z bulgurem i jałowcową

Ugotuj kaszę na sypko w osolonej wodzie, postępując według instrukcji na opakowaniu. Kiedy będzie gotowa, „rozczesz” ją widelcem...

Przeczytaj więcej

Pieczeń w śliwkach z tymiankiem

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Śliwki pokrój na połówki i wypestkuj. Umieść w naczyniu żaroodpornym...

Przeczytaj więcej

Leczo z kiełbasą wiejską

Pokrój cebulę w ćwiartki i rozdziel każdą palcami na grube płatki. Na podobnej wielkości kawałki pokrój paprykę oraz cukinię...

Przeczytaj więcej

Zakupy razem:

0.00 PLN

Sposób i koszt dostawy wybierzesz w następnym kroku

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów